Vés al contingut

PROGRAMA ADDICCIONS

Des del moment de la nostra fundació, a l'Obra Social d'Integració - OBINSO treballem per oferir a les persones amb problemes de drogodependència un tractament que els permeti construir un projecte de vida sana, ordenada i lliure de substàncies tòxiques.

LES ADDICCIONS I L'EXCLUSIÓ SOCIAL

Les addiccions – i l’estil de vida que comporten – són un factor important d'exclusió social. La nostra teràpia està basada en el vincle, en el treball comunitari i en la teràpia personal i grupal.  Les nostres CCTT estan situades en entorns naturals que faciliten aquesta tasca.

ELS NOSTRES EQUIPS PROFESSIONALS

Els equips professionals de les nostres comunitats terapèutiques el formen personal de l'àmbit de la salut i de l'àmbit social. Es fa un abordatge terapèutic multidisciplinar i centrat en la persona.

 

DESCARREGA LA NOSTRA CARTA DE SERVEIS

LES COMUNITATS TERAPÈUTIQUES

Les comunitats terapèutiques són recursos de tractament de drogodependències en els quals el principal agent terapèutic és la pròpia vida en la comunitat.

Sota la supervisió d’un equip professional,  les persones van refent pautes de conducta, d’organització, de relacions interpersonals i d’autocontrol.

 

DESCOBREIX LES NOSTRES COMUNITATS TERAPÈUTIQUES

Acompanyament legal

Durant el procés terapèutic, la Fundació OBINSO treballa també per poder garantir una integració en la que es valori l'estat de cada usuari. Per aquest motiu i sempre depenent de cada cas, podem orientar i ajudar a tramitar certs tips d'ajudes socials o la renda mínima garantida.

Hàbits saludables

Aprendre nous hàbits saludables significa deixar enrere alguns costums que no ens han ajudat gaire. Durant el procés terapèutic, hàbits com l'esport o el vincle amb la natura són part del dia a dia.

Integració socio-laboral

La integració socio-laboral s'inicia durant el procés terapèutic però es completa en un pis d'integració al medi urbà. D'aquesta forma i sense perdre la vinculació a la comunitat, cada usuari va reprenent mica en mica les dinàmiques que li han de permetre tornar a treballar i iniciar el seu procés autònom.

ACTUALITAT I BLOG

En el nostre Bloc trobaràs informació sobre els projectes dels nostres equips, les novetats de cada centre i les nostres informacions més destacades i sobre com treballem dia a dia.

CONTACTE

Si vols fer-nos arribar algún comentari o tens algun dubte, fes-ho a través del nostre formulari de contacte. Adreçarem a teva consulta al professional indicat i aquest et respondrà.

XARXES

La Fundació Obra d'Integració Social - OBINSO es també a les xarxes des d'on ofereix informació dels nostres serveis i l'actualitat tant de la Fundació com del del sector social.

Obra d'Integració Social