Vés al contingut

QUAN CONSTRUIR TÉ TANTS SIGNIFICATS

Construir equip, construir vincle, construir el futur

Construïm futurs per a cada un dels nostres usuaris i ho fem acompanyats. Primerament per ells mateixos que són els qui construeixen un vincle i formen una comunitat en la que coneixes i reconeixes és el més important per ser-ne part. I a partir d’aquí es crea aquest vincle que transforma els dubtes en esperança i sobretot, la pròpia voluntat en treball diari i quotidià perquè no vols decebre’t ni a tu ni al projecte que estem construint entre tots.

Un hort del que sempre dona fruits.

Treballar a l’hort és una de les tasques més gratificants que hi ha per a qualsevols persona. I  més és un aprenentatge en que la pròpia natura es converteix en un mestre implacable però molt agraït. Si ets pacient, constant i sobretot, estàs atent a les petites coses i vols aprendre cada dia, a la fi obtindràs una deliciosa recompensa que podràs compartir a taula amb els companys.

 

Oficis i construcció

A les comunitats terapèutiques comptem amb diferents tallers on els nostres usuaris poden aprendre diferents oficis manuals, alguns d’ells relacionats amb la construcció, l’automoció o el manteniment. Mitjançant voluntaris o monitors, es realitzen formacions en aquests oficis dintre de la pròpia comunitat, en grups reduïts i amb completa seguretat.

TALLERS ESPECIALITZATS

Cada comunitat terapèutica compta amb petits tallers especialitzats per a la formació i realització de diferents oficis relacionats amb el món de la construcció o de l'automoció. Aquests tallers estan dirigits per monitors o voluntaris que aporten el seu coneixement professional perquè cadascun des nostres usuaris puguin conèixer i desenvolupar cadascún d'aquests oficis. 

TREBALLEM AMB I PER LA NATURA

La Fundació Obinso té un clar compromís amb el medi ambient. Des del principi que va començar a treballar amb les comunitats terapèutiques, aquestes és van rebel·lar com un instrument molt poderós per tractar les addiccions i en gran part és així gràcies a l’entorn natural que les envolta.

TENIM CURA DE L'ENTORN I DEL PLANETA

La natura forma part dels nostres projectes sempre i des de sempre. I en forma part a diferents nivells, ja sigui treballant en la neteja de zones forestals properes a les nostres comunitats, com amb la reutilització i reciclatge de molts dels nostres residus o el reaprofitament energètic que fem amb la instal·lació de sistemes de depuració de l’aigua per al seu us en el jardí o l’hort, el reaprofitament de l’escalfor dels sistemes de calefacció o la utilització de sistemes que permeten reduir el consum elèctric. I tot això ho fem amb la complicitat dels usuaris, que participen en el manteniment o la instal·lació d’aquest tipus de sistemes.

La nostra fundació treballa en projectes de manteniment dels espais naturals i també en la reducció de gasos d'efecte hivernacle. Alhora som part de l'aliança amb els objectius de l'Agenda 2030 de Nacions Unides. Els valors que defensem des de la nostra entitat i els dels diferents organismes de la Generalitat, Diputació de Barcelona i els diferents ajuntaments amb els qui col·laborem ens permeten crear cada vegada més un programa terapèutic basat en l'aprenentatge i el desenvolupament de projectes que procuren millorar la salut del nostre planeta, fent-ne partícips als nostres usuaris

Obra d'Integració Social