Vés al contingut

Projecte Pla de Conciliació, tinguem cura amb el temps

PLA DE CONCILIACIÓ, TINGUEM CURA AMB EL TEMPS

Projecte subvencionat parcialment per l’Ajuntament de Barcelona

Al llarg de tot l’any 2021 hem treballat en la creació d’un pla de conciliació del temps creant un full de ruta que ens permeti reorganitzar el temps de treball creat especialment per a professionals del sector social que atenen els diferents programes de la nostra Fundació. Aquest pla es vol desenvolupar sobre dos eixos principals: la flexibilitat i la eficiència; doncs la flexibilitat exigeix a la nostra organització confiança en la auto-gestió del temps dels nostres professionals, i la eficiència s’entèn com el benefici d’una millor qualitat de la gestió personal del temps de cadascun dels treballadors i treballadores.

Per al desenvolupament del pla de conciliació,hem trabllat i volem seguir treballant des de la revisió dels models de gestió del temps dins de la pròpia organització i el suport a la consciènciació del valor qualitatiu del temps per al benestar personal de cada persona.

Malauradament, l’any 2021 encara vam notar les trabes ocasionades per la pandemia del COvid-19 i això ha impedit que poguessim comptar amb el suport d’altres entitats per a tal de poder desenvolupar polítiques veritablement innovadores que donguessin respostes clares i inequivoques a la quesyío de la desconnexió laboral de les nostres treballadores i treballadors. Tot i això, a l’igual que el Pla d’Igualtat, el Pla de Conciliació és un document viu i que ha evolucionar per tal de conservar la seva utilitat i la seva vigència, i mica en mica tenim el compromís ferm d’incorporar aquestes aliances amb altres organismes i entitats.

Aquesta conscienciaciò ha comptar amb l’ajuda professional que volem incorporar al projecte mitjançant l’incoporació d’una professional que ajudi a harmonitzar els diferents usos del temps i a posar en valor la corresponsabilitat entre gèneres en l’àmbit domèstic per poder proposar models de gestió del temps personal i familiar per assolir un major benestar personal.

Aquest projecte, que busca crear un model de gestió del temps més eficient dins de la nostra entitat, entronca amb dos dels eixos proposats en el Pacte del Temps de l’Ajuntament de Barcelona, concretament el de Temps i Salut; i el de Temps i Treball en les Empreses i en les Organitzacions. Així, amb l’elaboració d’aquest Pla de Conciliació, la nostra Fundació s’adherirà al Pacte del Temps de Barcelona amb el proposit d’aportar-hi la informació sobre el desenvolupament i la implementació tant del propi Pla com de les mesures positives que s’hi desenvolupin.

Obra d'Integració Social