Vés al contingut

VOLUNTARIAT OBINSO

EL SECTOR SOCIAL NO PODRIA EXISTIR SENSE LA FIGURA DEL VOLUNTARIAT. OBINSO VA NÉIXER GRÀCIES A PERSONES VOLUNTÀRIES QUE VAN OFERIR EL SEU ALTRUISME A LA SOCIETAT PER CONSTRUIR L'ENTITAT QUE SOM AVUI. I SENSE LES PERSONES VOLUNTÀRIES QUE AJUDEN CADA DIA A LLUITAR PELS NOSTRES OBJECTIUS LA NOSTRA FUNDACIÓ NO PODRIA SER ÚTIL A TANTES VIDES QUE ES TROBEN EN SITUACIÓ D'EXCLUSIÓ SOCIAL.

EL VOLUNTARIAT I L'EXPERTESSA PROFESSIONAL

A les nostres Comunitats terapèutiques desenvolupem, entre altre, teràpia ocupacional. Aquesta treballa aspectes com el vincle o l'autoorganització a partir de tasques de molts diversos caràcters i que tenen a veure amb disciplines com l'artesania, les arts, l'expressió, els oficis, etc. Per això als nostres usuaris els resulta molt beneficiós poder comptar amb persones que gràcies a la seva expertesa professional poden proposar i aportar la seva ajuda a la creació de tallers, projectes de rehabilitació o l'ajuda al manteniment d'instal.lacions com els nostres horts o ajudar a la planificació de la cuina i el rebost.

VOLUNTARIAT DE SUPORT

El voluntariat de suport implica donar un suport a les tasques quotidianes en els nostres centres. Són tasques dutes a terme pels nostres professionals, però a les que sempre es pot aportar una ajuda en la coordinació i el desenvolupament. Tasques administratives, de gestió judicial, suport a l'estudi i l'aprenentatge, o acompanyaments (en el cas de les nostres comunitats terapèutiques); totes elles formen part del nostre dia a dia i suposen una gran responsabilitat per aconseguir que tant els programes de deshabituació per a les persones en situació de drogodependència, com el de joves en situació d'exclusió social puguin continuar sent un èxit per a cadascun dels nostres usuaris.

CAMPANYES DE VOLUNTARIAT A OBINSO

Aprofitant el dia internacional del voluntariat que se celebra el 5 de desembre, presentem el nou Pla de Voluntariat d’Obinso i iniciem una campanya per promoure el voluntariat a la nostra entitat.

Des de les nostres comunitats terapèutiques i amb la finalitat també de donar-nos a conèixer una mica més a les localitats properes, farem durant els propers mesos una estesa de cartells per tal de convèncer a nous voluntaris que vinguin a conèixer-nos i convidar-los a col·laborar amb nosaltres.

VOLS FER UN VOLUNTARIAT A OBINSO?

Treballem amb dos programes generals: Joves en situació d'exclusió social, asil o refugi; i Persones en situació de drogodependència. En ambdos programes desenvolupem diferents projectes per els que sempre demanem la col·laboració de persones voluntaries.

Però igualment, el nostre dia a dia com a fundació també requereix un esforç en el que també participen persones voluntaries que ens ajuden en la realització de gestions, acompanyaments, gestió documental i per descomptat, a ajudar-nos a millorar com entitat.

Per aixó volem convidar-te a que participis i ens donis un cop de mà. De segur que serà una experiència enriquidora i emocionant en la que podrem compartir la feina de millorar una mica aquest món.

Si t'animes pots omplir el següent qüestionari i ens posarem en contacte amb tu amb la major brevetat possible.

Moltes gràcies

 

QÜESTIONARI DE VOLUNTARIAT

Emplenant el següent qüestionari, podrem començar a gestionar el teu procés de voluntariat i preparar una trobada perquè poguem coneixer-te i propossar-te un programa de voluntariat a la teva mida.

qüestionari de voluntariat

Les dades subministrades en aquest formulari s’incorporaran als fitxers del dades el responsable dels quals és la Fundació Obra d'Integrció Social - OBINSO. La finalitat del tractament és únicament la de control i gestió del voluntariat, generació d’informes estadístics, difusió d’informació referent a activitats de voluntariat i altres finalitats derivades de l’activitat universitària. Les dades no seràn compartides amb tercers, Les persones interessades poden exercir els seus drets davant la Fundació Obra d'Integració Social - OBINSO, c. Villarroel 81, 08011 Barcelona, o per correu electrónic a l'adreça: dpd@obinso.org
En emplenar aquest formulari la persona interessada accepta que les dades introduïdes siguen gestionades per la FUndació Obra d'Integració Social que les gestionarà i les conservarà durant el preiòde previst per la llei.

Voluntariat genèric

Dins del nostre programa de voluntariat tenim propostes de tota mena però també hi ha un volunriat genèric que és aquell que dona suport al desenvolupament del cia a dia dels nostres centres. Tractem d'ajudar a les persones donant un cop de mà al desenvolupament de l'entitat i en aquest sentit, tots els perfils són benvinguts.

Voluntariat amb expertessa professional

LEs persones amb expertesa professional sempre són benvingudes. Us animem a que ens proposeu tallers, activitats o cursos per als nostres usuaris que puguin ajudar a fer creixer la nostra proposta de teràpia ocupacional.

Voluntariat, art i oficis

L'art i l'artesania són dos grans valors que s'han mostrat sempre com una poderosa eina de transformació personal. Si t'agradaria formar part del nostre equip de voluntariat i tens inquietuds artístiques et propossem que ens ajudis a desenvolupar espais de creació per als nostres usuaris.

ACTUALITAT I BLOG

En el nostre Bloc trobaràs informació sobre els projectes dels nostres equips, les novetats de cada centre i les nostres informacions més destacades i sobre com treballem dia a dia.

CONTACTE

Si vols fer-nos arribar algún comentari o tens algun dubte, fes-ho a través del nostre formulari de contacte. Adreçarem a teva consulta al professional indicat i aquest et respondrà.

XARXES

La Fundació Obra d'Integració Social - OBINSO es també a les xarxes des d'on ofereix informació dels nostres serveis i l'actualitat tant de la Fundació com del del sector social.

Obra d'Integració Social