Vés al contingut

PROGRAMA JOVES

Des del moment de la nostra fundació, a l'Obra Social d'Integració - OBINSO treballem per oferir als joves que per diversos motius es troben en situació d'exclusió social, una veritable igualtat d'oportunitats per decidir com serà la seva vida

Obinso i el joves en situació d'exclusió social, asil o refugi

Des de l'any 1968, OBINSO atén a joves en risc d'exclusió social per a poder construir així una societat més justa on tothom accedeixi a les mateixes oportunitats amb independència de l'origen o la condició social. És per això que des dels nostres orígens tenim molt clar que la igualtat d'oportunitats és la nostra  vocació i treballem cada dia per poder oferir als joves més vulnerables tots els recursos necessaris perquè puguin crear el seu futur amb totes les garanties necessàries.

Els nostres equipaments

Les nostres llars són equipaments residencials, donat que una acció formativa té poc recorregut si no es recolza en l'estabilitat que proporciona tenir cobertes les necessitats bàsiques com l'habitatge, l'alimentació o la salut. Els nostres pisos doncs, responen a aquest criteri i s'hi executa un projecte formatiu i inclusiu que comprèn tant la plataforma estable (el recurs residencial) com el suport al propi desenvolupament personal.

En l'actualitat disposem de tres llars ubicades a l'Hospitalet de Llobregat (1), i a Barcelona (2).

El fenomen de la immigració

Des de l'inicia del segle XXI, la proporció de joves immigrants acollits en els nostres dispositius no ha parat d'augmentar, i en els nostres dies suposa pràcticament la totalitat dels nostres usuaris.

Als problemes comuns dels joves vulnerables se'ls sumen handicaps importants tals com el desarrelament, la dificultat de l'aprenentatge des idiomes propis del país, les diferències culturals i els traumes que poden haver-se generat deguts a desplaçaments atzarosos i plens de perills.

Accés a la vivenda

Comptar amb la seguretat d'una llar, d'un lloc on viure i que aquest sigui estable, segur i suficientment confortable és sense cap dubte una de les necessitats bàsiques a l'hora de poden iniciar un projecte de futur. Els joves que arriben a la nostra Fundació compten en els nostres equipaments amb tot el necessari per poder créixer i desenvolupar-se com a persones tenint aquesta seguretat i estabilitat garantida mentre duri el seu procés i fins que siguin capaços de desenvolupar-se per si mateixos.

Accés a alimentació, sanitat, educació...

Un increïble equip professional d'educadors i integradors socials treballen cada dia per aconseguir les millors opcions formatives i laborals per als joves que passen per la nostra Fundació. Però també treballen perquè les necessitats bàsiques estiguin cobertes. L'alimentació, la sanitat o la salut són prioritats sobre les que construïm tota la resta.

Accés a oportunitats justes i iguals

Tenir les necessitats quotidianes garantides o tenir accés a una formació adequada no és suficient quant molts joves tenen entre el seu bagatge problemes de caràcter legal referits a l'accés a la documentació bàsica, permís de residència o certificats d'empadronament. Des de la Fundació treballem perquè cadascun dels joves puguin estar en situació d'aconseguir aquests documents, a través dels quals se'ls reconeixen drets que els permetran accedir al sistema educatiu, de salut o al món laboral.

ACTUALITAT I BLOG

En el nostre Bloc trobaràs informació sobre els projectes dels nostres equips, les novetats de cada centre i les nostres informacions més destacades i sobre com treballem dia a dia.

CONTACTE

Si vols fer-nos arribar algún comentari o tens algun dubte, fes-ho a través del nostre formulari de contacte. Adreçarem a teva consulta al professional indicat i aquest et respondrà.

XARXES

La Fundació Obra d'Integració Social - OBINSO es també a les xarxes des d'on ofereix informació dels nostres serveis i l'actualitat tant de la Fundació com del del sector social.

Obra d'Integració Social